Dupa constructia lor platformele pentru autovehicole se impart in doua tipuri: subterane si supraterane. Avantajul platformelor subterane consta in faptul ca acestea sunt asezate sub nivelul pamintului, ocupa un spatiu mai mic si urcarea autovehicolelor pe ele este mai usoara. Dezavantajul lor consta in faptul ca este obligatoriu asigurarea unui sistem de eliminare a apei din sant.

Cel de-al doilea tip de platforma, este asezat la aproximativ 40 cm deasupra pamantului. Pe ambele parti ale platformei se construiesc rampe din beton, care asigura urcarea si coborirea mai usoara a autovehicolelor.

La amplasarea locului platformei, in concordanta cu cerintele standardului, trebuie asigurata cate o portiune pe ambele parti ale acesteia cu o lungime cel putin egala cu cea a platformei.

Nu exista o diferenta semnificativa in pretul pregatirii terenului intre cele doua tipuri de constructii.

TIPURI DE PLATFORME PENTRU AUTOVEHICULE:

A. Subterane

B. Supraterane

Scopul principal pe care il are BIMCO in producerea platformelor electronice de cintarire pentru autovehicole este obtinerea unei sigurante ridicate si o intretinere usoara a acestora in perioada de garantie si in afara acesteia.

Blocul electronic este proiectat si produs de catre BIMCO. Functionarea acestuia este verificata si controlata in productia de serie, ceea ce da garantia unei sigurante ridicate a acestuia. Prioritatea pe care o avem ca producator autohton consta in faptul ca este posibila intretinerea si furnizarea indelungata a pieselor de schimb mai ieftine. Datele de calibrare pentru fiecare tip de cintar sunt pastrate in calculator, cea ce da posibilitatea repararii rapide a partii electronice chiar si dupa cele mai grave defecte aparute fara sa se efectueze de fiecare data actiuni de calibrare, care sunt foarte costisitoare si legate de folosirea unor greutati etalon.

BIMCO utilizeaza punti de autovehicule de inalta calitate, produse de catre firme de renume din acest domeniu.
Particularitatile puntilor de autovehicule utilizate de catre noi sunt urmatoarele:
- 3-ani de garantie neconditionata:
- puntea este umpluta cu gaze inerte (nitrogen) pentru protectie la umiditate si praf. Sunt folosite noi tehnologii in ceea ce priveste conexiunea prin cablu pentru protectia la umiditate si praf. Producatorul garanteaza, ca puntea nu se poate defecta, chiar si in cazul in care aceasta este mentinuta sub 1,5m de apa pentru mai mult de 300 de ore.
-puntile sunt produse din otel de inalta calitate si sunt protejate la coroziune. Constructia mecanica le asigura rezistenta impotriva loviturilor si a vibratiilor. Puntile sunt protejate impotriva avariilor legate de alimentarea cu energie electrica si a sarcinilor electrostatice din atmosfera;
- toate puntile sunt furnizate cu certificat de calibrare si toate sunt reglate la fel, astfel incit, in cazul in care trebuie schimbata puntea, sa se evite operatiunea de reglare si calibrare a platformei.

Blocul electronic este dotat cu o interfata catre un calculator personal.

Preturi

CARACTERISTICI TEHNICE
Clasa de precizie III  
Greutatea maxima 30 000 kg 60 000 kg
Greutatea minima 200 kg 400 kg
Valoarea diviziunii d = 10 kg d = 20 kg
Domenii de temperatura
- blocul de afisare electronica Intre 00C si +400C  
- punti (cu compensare termica) Intre -100C si +400C  
- punti (temperatura de lucru) Intre -300C si +500C  
Tensiune de alimentare 220V c.a. (+22V -33V)  
Frecventa tensiunii de alimentare 50 Hz  
Puterea consumata 20 VA  
Dimensiuni de gabarit De la 6/3 m pina la 18/3 m