BIMCO produce cintare electronice destinate a fi incorporate in sisteme semiautomate de umplere a buteliilor cu gaze propan-butan.

In cintar se pot memora greutatile brute maxime a 27 de tipuri de butelii de gaze. Inaite de umplere, de la tastatura se alege tipul de butelie care urmeaza a fi incarcata. Cu ajutorul unei taste se efecueaza functia de tarare, care permite afisarea greutatii nete a gazului introdus. Umplerea cu gaz incepe prin actionarea unei taste. Se emite un semnal pentru controlul ventilului electromagnetic. Dupa atingerea greutatii brute introduse electroventilul opreste accesul gazului in butelie. In felul acesta se asigura umplerea precisa a buteliei neexistind posibilitatea de supraincarcare.

Cintarul are trei cimpuri de indicatie. In primul se afiseaza rezultatul cintaririi (kg), in al doilea - pretul unitar ales (lei/kg), iar in al treilea - pretul calculat al gazului cintarit (total lei).

In cintar este incorporat un numarator cu microprogram tip (Total), care aduna rezultatele din toate umplerile cu gaz efectuate intr-o perioada de timp. In acest fel se pot gestiona vinzarile facute in acea perioda de timp. Memoria numaratorului nu se anuleaza in cazul in care cintarul ramine fara curent electric.

Cintarul poate lucra in doua regimuri - manual si automat (sub conducerea unui calculator personal sau a unei case de marcat). Regimul de lucru se alege cu ajutorul unei chei, care este sigilata.

Cintarele B50Ex si B100Ex reprezinta variante ale platformelor B50 si B100 cu aceiasi parametri metrologici si corespund cerintelor standardului SR EN 45501 pentru cintare din clasa a III-a de precizie.

Nota: Pentru realizarea intregului sistem pentru umplarea buteliilor, in afara cintarelor BIMCO sunt necesare un ventil electromagnetic, furtunuri si cabluri elecrice. Constructia acestor sisteme este realizata de firmele specializate in construirea statiilor de imbuteliere a gazelor.

Preturi

CINTARUL CONSTRUCTIE
MODEL Greutatea maxima
[kg]
Diviziune
[g]
K33 cu dimensiuni ale platformei
400x600x130 mm
B50Ex 50 20 *
B100Ex 100 50 *

Fotografie marita